Değerli dostlar, 13-17 MAYIS 2015 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILAN XII.ULUSLARARASI KOGNİTİF NÖROBİLİM TOPLANTISI'NDA, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAK.EĞİTİM ARAŞTIRMA HAST.NÖROLOJİ BLM BAŞK. VE KARABÜK ALZHEIMER DERNEĞİ BAŞKANIMIZ YARD.DOÇ.DR.ÖMER HAKAN YAVAŞOĞLU, DERNEĞİMİZİN ALZHEIMERLİ HASTALAR VE YAKINLARINA YAKLAŞIK 12 AYDIR MÜZİKTERAPİ TOPLULUĞU OLARAK  YAPTIKLARI “GRUP MÜZİKOTERAPİ” NİN BİLİMSEL SONUÇLARINI VE MÜZİKOTERAPİ HAKKINDA GENİŞ VE AYRINTILI BİR SUNUM GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLUP YABANCI VE YERLİ BİRÇOK AKADEMSİYEN TARAFINDAN İLGİYLE DİNLENİLMİŞTİR.
   KARABÜK ALZHEIMER DERNEĞİ (KAD)  OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN BU İLK ULUSLARARASI BİLİMSEL KONUŞMADA KISACA MÜZİKTERAPİNİN TANIMI,TARİHÇESİ, BİLİMSEL YÖNÜ, TÜRK MÜZİĞİNİN BATI MÜZİĞİNDEN FARKLARI VE ÜSTÜNLÜKLERİ,KAD MÜZİKTERAPİ TOPLULUĞUNUN 12 AYLIK BİLİMSEL ÇALIŞMANIN İSTATİSTİKSEL
(OLUMLU) SONUÇLARI VE DİĞER MÜZİKTERAPİ GRUPLARININ (MEDİPOL ÜNİV.DOÇ.DR.HANEFİ ÖZBEK VE ARK İLE TÜMATA EKİBİ YARD.DOÇ.DR.ORUÇ GÜVENÇ VE ARK.)BİLİMSEL ÇALIŞMALARININ SONUÇLARI PAYLAŞILMIŞTIR.