22 Mart 2014 Cumartesi saat 13:00 -17:00 arasında yapılan Alzheimer’le ilgili   konferans, 400 kişilik salona yaklaşık 150 kişinin interaktif katılımıyla gerçekleştiğini umulandan daha fazla katılım ve ilginin oluştuğu, soru-cevap faslının uzunluğu ve ciddiyetinden ortaya çıktığını, KAD’ın ilk konferans tecrübesi olmasına rağmen verilen bilgi ve sunumların katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandığı ve ardından KAD Musîkiterapi Topluluğu’nun yaptığı segâh ve uşşak eserlerden oluşan mini konserin izleyenler tarafından  büyük beğeni ile karşılandığı böylelikle hem beyinleri hem de gönülleri fetheden  bu ilk konferansın tüm herkese yapılacak hizmetler için büyük bir motivasyon kazandırdı.

22 Mart 2014 Cumartesi günü  13.00-17.00 saatleri arasında Karabük Alzheimer Derneğimizin Musîkiterapi Topluluğu Ekibi "YAŞLILARA SAYGI HAFTASI" Etkinlikleri münasebetiyle düzenlediği Konserde değerli izleyenlerimizle buluştu.Gösterdiğiniz ilgi bizleri heyecanlandırdı.Hepinize teşekkür ediyoruz.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Karabük Üniversitesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda Karabük üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı ‘Yaşlılık, Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme Toplantısı’  gerçekleştirildi.
    Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilinçlendirme toplantısına; KBÜ Akademik Personeli, Karabük Halkı ve öğrenciler katıldı.
Safranbolu Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Talat Bayburtluoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı;  Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. İsmail Ak ve Karabük Alzheimer Derneği Başkanı aynı zamanda da KBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu’nun özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı.
      Bilinçlendirme toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren KBÜ. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu; “Günümüzde hızla artan nüfusa bağlı olarak sürekli hastalıklar çoğalmaktadır. Özelikle yaşlı nüfusun yaygınlaşması ile birlikte de alzheimer hastalığı bizleri korkutur hale gelmektedir. Teşhisi konulduğu zaman aslında yirmi sene öncesinden hastalığın başlamış olduğunu tahmin etmekteyiz. Bu konu gerçekten ciddi bir sorun. Ben öğrenim hayatım boyunca alzheimer rahatsızlığı olan hastalarla birkaç kere karşılaşmıştım ve 1995 yılında Karabük’ e geldiğimde alzheimer’ı gerçek anlamda tanıdım. Giderek yaygınlaşan hastalığın ciddi önlemler alınması gerektiğine inanıyorum.  Bugün burada aynı zamanda Osmanlı’da bimarhane ve şifahanelerde uygulanan bir sistemi de hayata geçirmeye çalışıyoruz ve ilk defa Karabük Alzheimer Derneği Musiki-Terapi Topluluğu olarak minik bir konser vereceğiz. Musiki-Terapi Topluluğu ’nu kurarken müziğin insan psikolojisi üzerindeki önemini baz alarak insanlarımızı biraz olsun bulunduğu sıkıntılardan uzaklaştırmayı her zaman kendimize ilke edindik. İnşallah memnun kalırsınız. Ben katılımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.” dedi.
     Alzheimer  hastalığının çağımızın hastalığı olduğunu vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmail Ak; “Aslen Karabüklüyüm ve hayalim Karabük’e hizmet etmekti. Nihayet buradayım ve burada hizmet veriyorum.  Yaşlılık hallerinin bizim toplumumuzda ve geleneklerimizde özel bir yeri vardır.  Fakat eğer hasta, bir de yaşlı iseniz mutlaka önlem alınması ve bilinçli olunması gerekmektedir. Ben bugün bu konuda yapılması gerekenlerden bahsedeceğim. Bu toplantıyı düzenleyerek bugün burada olmamı sağlayan başta Karabük Alzheimer Derneği olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek; Hastalardaki Davranış Bozuklukları,  Bilinçsel Bozukluklar, İşlevsel Bozukluklar, Alzheimer Nedir? Başlangıç Bulguları Nelerdir? Alzheimer Hastalığı Hangi Evrelerden Oluşmaktadır, Demans ve Demans Oluşumunda Kontrol Edilmesi Gereken Hususlar,  Hasta Bakımında Aile Hekim ve Bakıcı Uyumu konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmail Ak’ın sunumlarından sonra, Karabük Alzheimer Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu’nun Ney'de, Mustafa Muhsin OĞUZ'un Ud'da, Mehmet BÜYÜKKARAGÖZ'ün Keman'da, Hikmet BİÇER'in Kanun'da olmak üzere Karabük Alzheimer Derneği Musiki-Terapi Topluluğu tarafından katılımcılara Segâh ve Uşşâk makamlarından oluşan mini bir konser verildi.
      Müziğin ve sanatın insan ruhunun gıdası olduğunu belirten Moderatör Safranbolu Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Talat Bayburtluoğlu; “ Bizler psikiyatr olarak insanlara verdiğimiz ilaçlar haricinde bir hobi edinmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü Orta Çağdan beri uygulanmış bazı geleneksel yöntemlerin gerçekten hastalar üzerinde etkili olduğunu düşünüyoruz. Hastanın dışında hasta bakımını üstlenen kişilerinde kafalarını dağıtacak bir hobi bulmalarını öneriyoruz. Hasta hastadır fakat onun sorumluluğunu alan insanın sağlam psikoloji de olması gerekir. Günümüzde psikiyatrlara gelen hastaların çoğunun hasta yakını olduğunu ve onların da kendine ait bir hayatı olduğunu unutmamalıyız.” diyerek; Hasta yakınlarına hasta bakımı hususunda tavsiyelerde bulundu.
    Son olarak da Yrd. Doç. Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu gerçekleştirmiş olduğu sunumunda; Alzheimer Hastalığının Nörolojik Konumu, Yıllara göre Alzheimer Hastalığının Artış Oranı, Demans Nedir?, Beyin Rezervi Hipotezi, Alzheimer hakkında son yıllarda gerçekleştirilen önemli çalışmalar ve geçmişte yaşanmış örneklerden bahsetti.